Benieuwd of deze training iets voor jouw school is?

Neem dan met ons contact op door middel van het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken of laat je nummer achter en wij bellen je terug!

~|icon_phone~|elegant-themes~|solid

06-39762929

~|icon_mail~|elegant-themes~|solid

info@onderwijsmetict.nl

Activeren & Verwerken

Benader het vraagstuk ‘hoe activeer je leerlingen’ op een andere manier.

Activeren & Verwerken

Benader het vraagstuk ‘hoe activeer je leerlingen’ op een andere manier.

Voor wie

Leraren in het PO, VO, SO en/of MBO

Resultaat

Jouw leerlingen gaan hierna actief aan de slag met de lesstof

Datum

Woensdag 19 mei,  12:30 – 16:30 uur
Go Meet Pantheon

Kosten

Per training maximaal 10 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Het minimaal aantal deelnemers is 4. De kosten per online training bedragen € 125 per training per persoon, ex btw.

​Hoe zorg je ervoor dat jouw leerlingen actief aan de slag gaan met de lesstof? En varieer je als leerkracht wel genoeg in het aanbod van jouw verwerkingsopdrachten?​ ​De vraag op welke manier je leerlingen het beste tot leren brengt, is een complexe. Geen leerling is hetzelfde. Je kunt het vraagstuk ‘hoe activeer je leerlingen’ ook op een andere manier benaderen. Door de leerlingen meer stem te geven in hun leerproces.​ ​Activerend leren is wat anders dan trucjes en spelletjes. Het gaat vooral om de juiste keuzes maken: welke doelen heb je met de les? Welke inhoud hoort daarbij? Welke werkvormen en opdrachten zijn het meest geschikt? En hoe sluit je aan bij de leervoorkeuren van de leerlingen? Weer een Kahoot!? Of toch iets anders?​ ​

Na activeren (en instructie) komt het verwerken. Oefen- en verwerkingsopdrachten helpen leerlingen om de leerstof te onthouden en toe te passen. Variatie in het type opdrachten helpt leerlingen verschillende oplossingsstrategieën aan te leren. Maken jouw leerlingen wel een een website? Hoeveel podcasts heb jij al als werkstuk teruggekregen?​ ​In deze workshop worden je diverse werkvormen aangereikt, ga je actief aan de slag en krijg je inspiratie om leerlingen te activeren en ontdek je interessante verwerkingsopdrachten.