ICT
BOVEN SCHOOLS

 

Als bestuur moet over onderwijsinnovaties worden nagedacht. Het aanschaffen van een online methode of een goed netwerk is niet genoeg om mediawijs en mediarijk onderwijs aan te bieden. Daarnaast mag het niet school afhankelijk zijn of er wel of geen ICT in het lokaal gebruikt kan worden. Als we willen dat de leerlingen de 21st Century Skills onder de knie krijgen, moet je je als bestuur de vraag stellen, van wie zij dat moeten leren.

Formatief werken

Vorm geven aan hybride onderwijs. Wat betekent formatief werken en hoe hou je de lessons learned vast als het gaat om onderwijs met ict.

Leermiddelenbeleid

Het leermiddelenbeleid verbindt de leeractiviteiten van leerlingen op school en thuis met de onderwijskundige visie van de leerkracht en de school.

Opleiding tot OICT-er (PO-VO-MBO)

Wil je zelf het schoolproces koppelen aan ICT middelen en je collega’s hierbij coachen en ondersteunen? Word dan onderwijskundig ICT-er.

Gamification van onderwijs

Welke ‘game-mechanics’ zijn er en welk effect hebben ze op onze motivatie en participatie. Leer hoe je ze in kunt zetten voor je eigen onderwijs, om ook daar leerlingen nog beter uit te dagen.

×