Wat leer je dan?
Met een computer kunnen omgaan is één, maar ook echt weten hoe een computer denkt en hoe problemen met een computer kunnen worden opgelost is een heel ander verhaal. Daar komen vaardigheden bij om de hoek kijken die je niet zomaar even leert, maar die wel belangrijk zijn voor de toekomst. Deze vaardigheden worden samengevat onder de noemer Computational thinking. In je dagelijkse leven kom je het overal tegen; in je smartphone, het stoplicht of je digitale camera.
De concepten die je waarschijnlijk al toepast
Tijdens de training maakt u kennis met de belangrijkste concepten van Computational thinking. Vanuit deze denkwijzen kijkt u naar het huidige onderwijsaanbod. Waar past u sommige zaken al toe en waar is ruimte voor integratie. Van groep 1 tot en met de derde klas van de middelbare school krijg je manieren aangereikt om Computational thinking aan te bieden in uw onderwijs.
Zonder stekker
Natuurlijk maak je kennis met online toepassingen waarmee je leerlingen kunt laten programmeren, want dat zul je kunnen zien als een verdieping. Maar het uitgangspunt van deze training blijft een aanbod zonder technologie, zonder stekker. Denk dan een een hagelslagrobot ‘programmeren’, bewegend leren met boleans, selecteren van kleding voor een pop.