Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

TRAINING

Op deze pagina vindt u trainingen die uw team en/of uw school verder helpen bij de logische integratie van ICT in het primaire proces. Met andere woorden: Antwoord op de vraag  ‘Hoe kan ICT mij helpen?’ Daarnaast kan Onderwijs met ICT u van dienst bij het volledig of deels opzetten van een gave en inspirerende studiedag. Klik hier om een PDF te downloaden met het volledige aanbod van OMICT

Wij hebben allemaal geleerd dat ‘het leren’ ook online kan. OnderwijsMetICT.nl ook. Hybride onderwijs heeft de toekomst: in een klas én virtueel. OnderwijsMetICT.nl biedt trainingen aan die mogelijk interessant kunnen zijn voor u en een aantal collega’s. Neem contact met ons op voor de online mogelijkheden die wij aanbieden.

Opleiding ICT Leer-kracht

Een ‘ICT Leer-Kracht’ een ambassadeur, hulpbron, inspirator en coach rondom de didactische inzet van technologie. In deze opleiding bieden we alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt.

Digitale Fitheid

Digitale Fitheid biedt een omgeving waar leraren kunnen werken aan hun digitale fitheid. De nadruk ligt op bewustwording en vaardigheden die nodig zijn om digitaal fit(ter) te worden en te blijven.

Bovenschools ICT-Beleidskader

In het bovenschools ICT-Beleidskader staan de belangrijkste onderwijskundige kaders voor de ontwikkeling van onderwijs met ICT. In 7 fases wordt dit kader opgesteld met en door de stuurgroep. Het dient als stip aan de horizon en geeft richting en houvast aan scholen. 

Schoolspecifiek ICT-Beleidsplan

Voorafgaand aan het schoolspecifiek ICT-Beleidsplan is er een bovenschools ICT-Beleidskader opgesteld. In het schoolspecifiek ICT-Beleidsplan vertalen de scholen het ICT-Beleidskader naar de eigen schoolorganisatie. 

Apple

Wil je met Apple hard-en software aan de slag in de klas of op je school? Wij hebben hier ervaring mee en helpen je graag.

Office 365

Een uitgebreide werk- en leeromgeving om samen te werken en kennis te delen.

Google for Education

Een prachtige alles in 1 cloud oplossing speciaal gemaakt voor het onderwijs

Inspiratiebar

Nieuwe ICT toepassingen die je onderwijs verder verbeteren.

Computational thinking

Waarom wordt het in de toekomst waarschijnlijk net zo belangrijk om te programmeren als om Engels te spreken?

Virtual Reality

Virtuele werelden zijn dichterbij dan ooit en bieden waanzinnige kansen voor het onderwijs.

Alle leerlingen bij de les

Onderwijs in de 21e eeuw vraagt om meer dan lesgeven uit boeken. Denk aan de inzet van ICT en aan nieuwe tools waarmee je de lesstof op een aansprekende manier kunt presenteren.

Flipping the classroom

Het omdraaien van de traditionele locaties en momenten waarop uitleg en verwerking plaatsvinden

Formatief werken

Vorm geven aan hybride onderwijs. Wat betekent formatief werken en hoe hou je de lessons learned vast als het gaat om onderwijs met ict.

De 11

Kinderen zelfstandig en succesvol laten deelnemen in deze maatschappij van de toekomst. Dat kan met de 21st Century Skills. Wat zijn ze, wat betekent het voor u als het het van de leerlingen verwacht?

Online content

Bronnen selecteren en beoordelen om zelf goede lesmaterialen samen te stellen.

Blended learning

De spaarzame momenten samen met je leerlingen door slimme technologie nog waardevoller gaan inzetten dan je al deed.

Gepersonaliseerd leren en werken

Werk aan het weghalen van ‘obstakels’ die gepersonaliseerd leren en werken tegenhouden.

Leermiddelen beleid

Het leermiddelenbeleid verbindt de leeractiviteiten van leerlingen op school en thuis met de onderwijskundige visie van de leerkracht en de school. 

Mediawijsheid

Media, we moeten er iets mee in onze lessen. Verrijk je lessen door middel van de inzet van verschillende media.

Opleiding tot OICT-er (PO)

Wil je zelf het schoolproces koppelen aan ICT middelen en je collega’s hierbij coachen en ondersteunen? Wordt dan onderwijskundig ICT-er

Papierloos overleg

Waarom het overleggen met behulp van de tablet meerwaarde heeft voor uw organisatie en hoe je dat praktisch implementeert.

Gamification van onderwijs

Welke ‘game-mechanics’ zijn er en welk effect hebben ze op onze motivatie en participatie. Leer hoe je ze in kunt zetten voor je eigen onderwijs, om ook daar leerlingen nog beter uit te dagen.

Slimmer werken

Onderwijsprofessionals leren de balans vinden tussen werkdruk, ambities en rust. Draai aan twee belangrijke knoppen: het vergroten van het werkplezier en het verlagen van de werkdruk.

Opleiding tot OICT-er (VO)

Wil je zelf het schoolproces koppelen aan ICT middelen en je collega’s hierbij coachen en ondersteunen? Wordt dan onderwijskundig ICT-er

Training Columbusmodel

De training maakt duidelijk wat de context is van de 21e-eeuwse vaardigheden. In de training onderzoek en ontdek je welke omstandigheden welke specifieke vaardigheden vereisen. Je ontdekt dat wendbaarheid in het huidige tijdsgewricht een hele belangrijke kwaliteit wordt.

1 Day VIP Trip

Onder leiding van Dieter Möckelmann, dé
specialist op het gebied van onderwijs met ICT,
laat jij je 1 dag onderdompelen tijdens een event in het buitenland.