• This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ben je benieuwd of deze training iets voor jouw school is?

Neem dan met ons contact op door middel van het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken of laat je nummer achter en wij bellen je terug!

06-39762929

info@onderwijsmetict.nl

Digitale fitheid

Als leraren bewust tijd en aandacht steken in hun digitale fitheid dan levert dat duurzaam voordeel op. Ze kunnen met hun digitaal werkgereedschap in minder tijd en met minder energie meer werk gedaan krijgen. Digitale Fitheid biedt een omgeving waar leraren kunnen werken aan hun digitale fitheid. De nadruk ligt op bewustwording en vaardigheden die nodig zijn om digitaal fit(ter) te worden en te blijven. We gaan 4 maanden met een groep leraren aan de slag om het niveau van digitale fitheid omhoog te tillen en we geven daarbij een perspectief om digitaal fit te blijven

Digitale fitheid

Als leraren bewust tijd en aandacht steken in hun digitale fitheid dan levert dat duurzaam voordeel op. Ze kunnen met hun digitaal werkgereedschap in minder tijd en met minder energie meer werk gedaan krijgen. Digitale Fitheid biedt een omgeving waar leraren kunnen werken aan hun digitale fitheid. De nadruk ligt op bewustwording en vaardigheden die nodig zijn om digitaal fit(ter) te worden en te blijven. We gaan 4 maanden met een groep leraren aan de slag om het niveau van digitale fitheid omhoog te tillen en we geven daarbij een perspectief om digitaal fit te blijven

Voor wie

Leraren, ICT-ers en schoolleiders die de waarde van digitale fitheid zijn maar niet (echt) weten hoe daar te komen.

Resultaat

Na het volgen van de training zijn en blijven leraren digitaal fit(ter). Het niveau van digitale fitheid is omhoog getild en daarbij is het perspectief gegeven om digitaal fit te blijven. Om tot dit niveau te komen, worden ten eerste de leer- en ontwikkel wensen geïnventariseerd. Per persoon wordt een planning van de concrete stappen gemaakt die nodig zijn om het gewenste niveau te bereiken d.m.v. leren en ontdekken. Na afloop van de training volgt de evaluatie en wordt ervoor gezorgd dat de bereikte Digitale Fitheid geborgd en eventueel uitgebreid kan worden.

Kosten

€ 597 per deelnemer (excl. BTW). Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers. De gemiddelde studielast is 120 uur. Bij de cursus zijn meerdere trainers met specifieke expertise betrokken. De cursus past binnen het profiel van een LB-functie. Training uiteraard ook mogelijk bij u op school, prijs op aanvraag. Daarnaast is het mogelijk Extra individuele coaching af te nemen, €50 per sessie exclusief BTW per minimaal 10 sessies. Tijdens de coaching kunnen we persoonlijk ingaan op het duidelijk krijgen van de leerbehoefte, maar ook heel concreet meedenken en adviseren over effectievere workflows, te leren tools, etc.

Inventarisatie

Digitale Fitheid zal voor iedereen een eigen unieke invulling moeten krijgen die uitgaat van bestaande vaardigheden, de inhoud van het werk, en waar persoonlijke kracht, uitdagingen en interesses liggen. Daarom bieden we elke leraar de mogelijkheid om in een korte 1-op-1-sessie (30 minuten, online) in gesprek te gaan om te inventariseren welke behoefte het meest leeft, zodat we daarop in kunnen spelen. Daarna gaan we 4 maanden met een groep leraren aan de slag om niveau van digitale fitheid omhoog te tillen en we geven daarbij een perspectief om digitaal fit te blijven.

Fases van het 4-maanden traject

 1. Inventariseren van je leer- en ontwikkel-wensen
 2. Maken van een planning welke concrete stappen per persoon nodig zijn om het gewenste niveau in de vijf pijlers van Digitale Fitheid te bereiken
 3. Leren, ontdekken en vragen stellen, waarbij de community en live interactie ondersteunend zijn, maar ook het contact met mensen binnen de organisatie die over nuttige kennis beschikken. Regelmatig zullen we de leraren ook actief uitdagen en we kunnen zicht krijgen op afhakers die we een (liefdevol) extra duwtje geven.
 4. Evalueren en zorgen dat de bereikte Digitale Fitheid geborgd en eventueel uitgebreid kan worden.

Planning

 • Ter inspiratie zijn er 2 á 3 masterclasses over de belangrijkste pijlers van Digitale Fitheid: (2) digitale hygiëne, (3) digitale vaardigheden en (4) persoonlijk kennismanagement.
 • Elke week is er één keer een live sessie Office Hours, waar deelnemers antwoord krijgen op hun vragen en ideeën kunnen delen.
 • Regelmatig organiseren we extra workshops over een specifiek onderwerp (persoonlijk kennismanagement, handig met je mailbox omgaan, etc.).
 • Er is doorlopend toegang tot het platform van Digitale Fitheid, met een grote en groeiende hoeveelheid (video-)content om te helpen en inspireren bij het digitaal fit(ter) worden, maar ook om vragen te stellen en ideeën te delen. Er is een afgeschermd gebied waar we de leraren kunnen helpen bij de voortgang van het traject.

Werkwijze

 • Digitale Fitheid biedt een omgeving waar leraren kunnen werken aan hun digitale fitheid. De nadruk ligt op bewustwording en vaardigheden die nodig zijn om digitaal fit(ter) te worden en te blijven
 • We bereiken dit door leraren regelmatig uit te dagen, vragen te beantwoorden zowel in live workshops als asynchroon, door ideeën en kennis te delen, maar ook door leraren te stimuleren ook onderling hun kennis en ideeën te delen en vragen aan elkaar te stellen.
 • Op onze community-site staat een keur aan materiaal om snel een krachtige start te kunnen maken met Digitale Fitheid. Leraren hun eigen traject voor meer digitale fitheid samen en kunnen daarop eigen tempo en op zelfgekozen momenten mee aan de slag.
 • We bieden nadrukkelijk niet een ‘one size fits all’-oplossing. Er zijn net zoveel niveaus van kennis, manieren van werken en persoonlijke behoefte als er leraren zijn. We helpen bij het bereiken van een mindset van Digitale Fitheid en bij het verzinnen wat daarbij de slimste eerste stappen zijn.
 • Verder vergt digitaal fitter worden een uitstapje uit de comfort zone. Daarbij is het van belang dat we leraren stimuleren, af en toe provoceren, maar zorgen voor veiligheid. Dwang werkt daarbij averechts. Dus kunnen we alleen werken met leraren die de waarde van digitale fitheid zijn, maar niet (echt) weten hoe daar te komen.

Meer informatie en/of aanmelden

Meer informatie en/of het aanmelden voor deze opleiding kan door een mail te sturen naar info@onderwijsmetict.nl. Of plan direct een telefonische afspraak in: Calendly Dieter.nl