• This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ben je benieuwd of deze training iets voor jouw school is?

Neem dan met ons contact op door middel van het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken of laat je nummer achter en wij bellen je terug!

06-39762929

info@onderwijsmetict.nl

VR, AR en MR

Virtuele werelden zijn dichterbij dan ooit en bieden waanzinnige kansen voor het onderwijs. Hoe mooi is het om daadwerkelijk een kijkje te nemen in de stad Rome als je hier met geschiedenis over aan het werken bent. Zelf ervaren en vooral de vraag hoe deze nieuwe technologieen in te passen zijn tijdens onze les, staan centraal.

VR, AR en MR

Virtuele werelden zijn dichterbij dan ooit en bieden waanzinnige kansen voor het onderwijs. Hoe mooi is het om daadwerkelijk een kijkje te nemen in de stad Rome als je hier met geschiedenis over aan het werken bent. Zelf ervaren en vooral de vraag hoe deze nieuwe technologieen in te passen zijn tijdens onze les, staan centraal.

Voor wie

Leraren PO t/m HBO die aan de slag willen met Virtual & Augmented Reality in hun onderwijs.

Resultaat

Van het kennismaken en zelf ervaren, tot het ontwikkelen van nieuwe materialen en content die de les verrijken. VR en AR bieden kansen voor het gehele onderwijs.

Kosten

Prijs € 750 (exclusief BTW, inclusief reiskosten). Data en tijden in overleg. Maximaal 16 deelnemers. Training uiteraard ook mogelijk bij u op school, prijs op aanvraag.

VR & AR een kennismaking

In deze kennismaking van 1.5 uur dompelen we je onder in de waanzinnige wereld van virtual en augmented reality:

 • via je eigen telefoon ervaar je waanzinnige toepassingen van VR en AR die direct aansluiten bij diverse vakken
 • we bekijken en bespreken voorbeelden hoe andere docenten VR en AR al inzetten
 • in teams ontwikkelen we een toepassing voor VR of AR binnen jullie school

In deze workshop maak je tevens kennis met verschillende VR-brillen en camera’s, zoals de Oculus Go, Oculus Quest en de Homido mini. Hierdoor weet je precies waar je rekening mee moet houden als je met VR en AR in de klas aan de slag wilt!

Aan de slag met VR en AR

In deze workshop van twee dagdelen gaan docententeams aan de slag om een van hun lessen te verrijken met eigen gemaakte AR, VR video’s en 360° foto’s.

1e dagdeel:

 • via je eigen telefoon ervaar je 9 verschillende toepassingen van VR en AR
 • we bekijken en bespreken voorbeelden hoe andere docenten VR en AR al inzetten – ieder team ontwerpt een eigen inzet van VR/AR/360° foto in hun onderwijs
 • we starten direct de productie van het materiaal

2e dagdeel:

 • reflectie op het eerste dagdeel; hoe ging het, wat wil je aanpassen?
 • vervolg productie VR/AR/360° foto
 • ieder team presenteert hun les-opzet of lesmateriaal aan elkaar
 • evaluatie en delen ervaringen

Het doel van deze workshop-serie is om direct bruikbaar materiaal te maken dat aansluit bij bestaande methoden of lessen

Flip the (VR/AR)-classroom

In deze workshop van vier dagdelen gaan we aan de slag met een professionele VR-camera om zelf VR-lesmateriaal te produceren. Dit materiaal kan onder andere gebruikt worden binnen een ‘flipped classroom’ concept, dat we tevens tijdens de vier dagdelen ontwerpen en ontwikkelen.

De precieze inhoud van de workshops stemmen we in overleg met de school af, maar veelal zullen deze onderwerpen onderdeel van de workshops zijn:

 • het zelf ervaren van diverse VR of AR toepassingen
 • in teams VR-materiaal filmen en monteren, en/of het ontwerpen van AR materialen
 • het interactief maken van het VR materiaal (hotspots, storyline, vragen/antwoorden)
 • inbedden van het VR-materiaal binnen een bestaande lessenserie, of ontwerp van een nieuwe serie – het testen van de flipped classroom met leerlingen en het aanpassen o.b.v. de resultaten

Onderdeel van deze workshopserie kan ook het bezoek aan een collega-school zijn die al ervaring hebben in het werken en lesgeven met VR.