ICT basisvaardigheden

Deze training bestaat uit 2 onderdelen: Concrete live voorbeelden van programmeren waarmee ook daadwerkelijk aan de slag wordt gegaan. Een vertaalslag maken naar het eigen onderwijs en zelf lessen ontwerpen. Er is een aantal middelen wat programmeren in de klas mogelijk maakt. Een overzicht waar wij mee kunnen werken vind je hieronder. Uiteraard zijn andere middelen bespreekbaar.

Programmeren op de iPad 
Op de iPad is een uitgebreide gratis cursus beschikbaar die je zo aan leerlingen kunt geven: Swift Playground. Daarin leren leerlingen de modernste, en een van de meest toekomstbestendige talen van dit moment: Swift. In de workshop “Programmeren op de iPad” leer je als leraar de beginselen van Swift Playground, en maak je al snel je eigen code! Met de basis die je in deze workshop opdoet, kun je een schooljaar lang aan de slag met leerlingen. Met de code die ontstaat kun je niet alleen een robot op het scherm aansturen, maar ook echte robots, en als leerlingen verder gaan, kunnen ze zelfs apps leren maken.

ICT basisvaardigheden

Dit zijn de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de werking van computers en netwerken te begrijpen en om de mogelijkheden en beperkingen van digitale technologie te overzien.

Voor wie

Voor leerlingen in de bovenbouw van het PO en de onderbouw van het VO. Scholen die de 21st Century Skills in hun plannen hebben opgenomen, beloven de leerlingen kennis te laten nemen van ‘ICT basisvaardigheden’. Deze training draagt hieraan bij.

Resultaat

Na deze training zijn de deelnemers op de hoogte van de meerwaarde van ICT basisvaardigheden. Ze zijn handiger en weten welke tools het beste kunnen worden ingezet, passend bij de vraag of uitdaging.

Kosten

Op aanvraag – via het formulier.

Hack me dan, als je kan!

In deze workshop leren de leerlingen omgaan met beveiliging. Waarom goede wachtwoorden, hoe ‘makkelijk’ je kan hacken en wat houdt de AVG in.

Luister nou! (luister dan!)

Leerlingen kunnen na deze workshop een podcast maken. Daar komt veel bij kijken: onderwerp, techniek, vooraf onderzoek, bewerking van de audio, uploaden, bekendheid aan geven, etc. Echt een workshop van NU.

Vertel je bewegende verhaal

Leerlingen kunnen na deze workshop zelf een video maken. Ze leren het belang van goed geluid, compositie en veelzeggende beelden. We gaan aan de slag met een greenscreen. Leerlingen moeten leren samen een nieuwsuitzending maken of een korte film/documentaire.

Tech-Eindbaas op jouw school

Met welk ecosysteem werken jullie op school? Apple, Google of Microsoft? 
Op basis van dat ecosysteem bieden we de leerlingen in de workshop eerst enkele korte challenges om de software goed te leren kennen (bijvoorbeeld Office365 of G-Suite of de Apple software), met daarin een competitiemodel (wie heeft als eerste team de meeste challenges doorlopen). In deze challenges herhalen we de te leren vaardigheden op verschillende manieren, zodat we garanderen dat de leerlingen alle vaardigheden tegenkomen.

Apple iWork: Pages, Numbers en Keynote.

Wist je dat je met iWork in een handomdraai de mooiste verslagen, folders, tijdschriften en andere documenten maakt? Ja, zelfs hele vette ‘mockups’ om je ideeën voor de nieuwste apps aan anderen te laten zien! iWork is van Apple en is, zonder reclame, helemaal gratis te gebruiken op de iPhone, iPad of Mac! Of in de cloud op iCloud.com.
In deze workshop leren je leerlingen de vetste presentaties maken in Keynote, super coole verslagen (zo mooi als een echt tijdschrift) of interactieve boeken maken in Pages, en slimme rekenvellen (spreadsheets) maken in Numbers!
Na de workshop willen ze niks anders meer

Office365: Word, Powerpoint en OneDrive voor leerlingen

Hoe maak je een goed opgemaakt verslag? En hoe bouw je nu echt een visueel inspirerend verhaal op in Powerpoint? In deze workshop gaan leerlingen aan de slag met enkele basics in de meest gebruikte Office365 toepassingen, zoals Word Online, Powerpoint Online, OneDrive, Forms en OneNote.

High in the sky

De Cloud. Wat is het? Waarom is het handig? Waar moet je op letten (the cloud is just someone else’s computer). Hoe kan je slim samenwerken?

Dead by powerpoint

Leerlingen kunnen na deze workshop een goede presentatie maken. Leerlingen kunnen na deze workshop een weloverwogen keuze maken uit verschillende presentatie tools

Google apps for Education: Google Docs, Presentaties en Google Drive voor leerlingen

Hoe maak je een goed opgemaakt verslag? En hoe bouw je nu echt een visueel inspirerend verhaal op in een presentatie? In deze workshop gaan leerlingen aan de slag met enkele basics in de meest gebruikte G-Suite toepassingen, zoals Google Docs, Google Presentaties en de Google Drive.

Leerlingproducties

Hoe gaaf is het als een leerling een eigen 3D-omgeving kan ontwerpen als eindresultaat van een project? Of een zelfgemaakte virtual reality tour voor de hele klas? Een interactieve presentatie met live digitale vragen of een korte video met daarin het verhaal van de leerling? In deze workshop leren leerlingen op innovatieve wijze hun prestaties te presenteren, plezier gegarandeerd!

 

Maak je eigen Webwinkel

Je kunt het zo gek niet bedenken of voor het product bestaat wel een webshop. Kabel kopen? kabelshop.nl Netwerkkabel kopen? netwerkkabelshop.nl Vuilnisbak kopen? vuilnisbak-expert.nl Knuffel kopen? knuffelparadijs.nl En ga zo maar door…
Maar hoe maak je nu zo’n webshop? En dat gaat makkelijker dan je denkt… als je weet hoe je het moet doen! In deze workshop leren leerlingen hun eigen website of webshop te maken. Na de workshop hebben ze een eigen, werkende opzet van webshop!  We raden aan om deze workshop te koppelen aan de workshop “Verkoop je eigen webwinkel!”. Daarin gaan leerlingen verder met hun website, en wordt er aandacht gegeven aan het mediawijsheid: hoe maak je je website bekend? Hoe maak je goede foto’s van je product of dienst? Klik hier voor meer informatie over deze workshop!